Trashëgimia arkitekturale përbëhet nga: Monumentet - Konstruktimet dhe strukturat e dalluara për nga vlerat historike, arkeologjike, artistike shkencore me interes shoqëror ose teknike duke përfshirë elementet e luajtshme si pjesë tё saj; Ansamblet ose tërësia e ndërtesave - Grupet e ndërtesave urbane ose rurale të dalluara për nga vlerat historike, arkeologjike, artistike, shkencore, me interes shoqëror ose teknik, në ndërveprim me njësitë e caktuara topografike; dhe Fushat e konservimit arkitektural - Fushat që përmbajnë punë të kombinuara të dorës së njeriut dhe natyrës, të dalluara nga vlerat historike, arkeologjike, artistike, shkencore, tё interesit shoqëror dhe teknik.[1]

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ LIGJIN PËR TRASHËGIMINË KULTURORE Në amëzën assembly-kosova.org Arkivuar 29 shtator 2007 tek Wayback Machine