Tryezë është një send i mobiljeve me një majë të sheshtë dhe një ose më shumë këmbë, që përdoret si sipërfaqe për të punuar, ngrënë nga ose mbi të cilën vendosen sendet.

Tryezë
 Commons: Tables – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale