Tuba Büyüküstün (lindi më 5 korrik 1982) është aktore turke. Tuba u martua më 28 korrik 2011 me aktorin Onur Saylak në Paris. Në Janar 2012, ajo lindi dy vajza binjake me emrin Maja dhe Toprak.Ajo ka mbaruar shkollën për kostumografi dhe një vit para se të përfundonte shkollën ka punuar si modele në reklama . Më pas filloi karrieren si aktore ku shpejt nisi të dallohej nga të tjeret ,roli i saj i parë që i ka dhëne shumë sukses ka qene asi që prej vitit 2008 ajo ka qëne një ndër aktoret më të kërkuar .Në Shqipëri është njohur nga roli i Elifit tek Diamante dhe Dashuri ku e ka tërhequr publikun shqiptar me talentin dhe bukurin e saj.Tuba është aktorja turke më e paguar me shumën prej 42milion për seri . Gjithashtu konsiderohet si aktorja me e famshme turke sot në botë. Tuba ështe një aktore tepër e sukseshme që në moshën 24 vjecare ajo ka fituar çmimin si aktorja më e mirë në Festivalin e Filmit të Malit të Zi dhe Serbis.Numëron më shumë se 20 cmime si aktorja më e mirë në Turqi. Eshtë aktorja e parë turke e nominuar për çmimet ndërkombetare emmy gjithashtu ka qenë e nominuar dhe në festivalin e Berlinit për Best Actress . Aktorja ka fituar dhe një çmim të rëndësishëm në Itali Guiseppe Sciacca dhe ka marre pjesë dy herë në Dubai Film Festival si e ftuar nderi. Ndërkohe ajo është dhe shumë e famshme për bukurin e saj ,aktorja konsiderohet si femra më e bukur jo vetem në Turqi por edhe Ballkan. Për momentin ajo eshte model e markës së njohur iwc dhe Valetnino Garvani gjithashtu kompani shumë e njohur italiane. Aktorja ka luajtur me aktorin e njohur Hollywoodian Zhan Klod Vandam. Aktorja angazhohet shpesh herë me bamirësi,ajo është Ambasadore e Unicefit që prej vitit 2014 dhe ka marrë çmimin si Ambasadore e Paqes.

Tuba Büyüküstün
Tuba Büyüküstün.jpg
U lind5 korrik 1982
KombësiaTurke
TitulliTuba Büyükstün
Faqja në rrjettubabuyukustun.com.tr

FilmografiaRedakto

Kinema
Viti title Roli
2005 Babai im dhe Djali im Ajsun
2006 Provim Zejnep Erez
2010 Yüreğine Sor Esma
2015 Orman Zejnep
2015 Rüzgarın Hatıraları Zepur
2016 Dar Elbise Helin
2016 E kuqja e Stambollit Neval
2017 Daha Shirin
Serialet
Viti title Roli
2003 Sultan Makamı Nesrin
2004 Çemberimde Gül Oya Zarife
2005 - 2007 Ihlamurlar Altında Filiz Tekiner
2007 - 2009 Asi Asi (Asije Kozxhollu)
2009 Beni w Benak Vetvetja
2010-2011 Gönülçelen Hasret
2013 20 minuta Melek Halaskar
2014-2015 Diamante dhe Dashuri Elif Denizer
2016-2017 Cesur ve Güzel Syhan Korludag
2020 Rise of Empires: Ottoman Mara Hatun
2020 Menajerimi Ara Vetvetja
2021 Sefirin Kızı Mavi Çınar Efeollu
2021‐ Another Self
Filmat
Viti title Roli
2004 Gülizar Gylizar
2005 Aşk Yolu Deniz

ÇmimetRedakto

Year Award Category Work Result
2005 Serbia and Montenegro International TV Festival Bar Best Actress Gülizar Fitues/e[2]
2007 Istanbul University IT Awards Best Actress Ihlamurlar Altında Fitues/e
2008 Istanbul University Computer Club Awards Best Actress Asi Fitues/e
2010 Marmara University Math Club Success Awards Most Successful Actress Yüreğine Sor Fitues/e
Radio–Television Journalists Association Media Oscars Best Actress of the Year Gönülçelen Fitues/e[3]
Journal of Politics Best of the Year Awards Television Actress of the Year Fitues/e[4]
atvdiziler.com Prestige Awards Best Actress Fitues/e[5]
TelevizyonDizisi.com Awards Best Actress Fitues/e[6]
DiziFilm.com Oscars Best Drama Actress Fitues/e[7]
AyakliGazete.com Television Stars of the Year Best Actress Fitues/e
2011 TelevizyonDizisi.com Awards Best Actress Fitues/e[8]
Elle Style Awards Turkey Elle Style Actress Fitues/e
2013 TUROB Successful Turkish Series Honorary Award Ihlamurlar Altında Fitues/e[9]
KARVAK (Black Sea Foundation) Best of The Year Best Actress of the Year 20 Dakika Fitues/e[10]
TelevizyonDizisi.com Awards Best Actress Fitues/e[11]
2014 International Emmy Award Best Actress Nominee Stampa:Nominated [12]
Electrical Electronics and Service Exporters Association Cultural Service Awards Stars of the Export Kara Para Aşk Fitues/e[13]
TelevizyonDizisi.com Awards Best Actress Fitues/e[14]
2015 Radio–Television Journalists Association Media Oscars Best Actress of the Year Fitues/e[15]
Istanbul Technical University Industrial Engineering Club (EMÖS) Success Awards Most Successful Actress Fitues/e[16]
TelevizyonDizisi.com Awards Best Actress Fitues/e[17]
Uludağ University Marconi Awards Best Actress of the Year Fitues/e[18]
14th International Giuseppe Sciacca Awards Best Actress Fitues/e [19]
Golden Butterfly Awards Best Actress Kandidat/e[20]
Best Couple Kara Para Aşk Kandidat/e
4th Crystal Mouse Awards Best Actress Fitues/e [21]
Süleyman Şah University Model United Nation Universities (MUNunivs) Program Peace Ambassador Award Fitues/e[22]
2016 2nd Turkey Youth Awards Best Actress Kara Para Aşk Fitues/e
2017 TelevisionDisisi.com Best Awards Best Couple (Cesur & Suhan) Brave and Beautiful Fitues/e[23]
Sayidaty magazine Most Successful Turkish Actress Fitues/e[24]
Young Turkish Turkey Award Best Cinema Actress Rosso Istanbul Fitues/e[25]
Distinctive International Arab Festivals Awards Best Couple (Cesur & Suhan) Brave and Beautiful Fitues/e[26]

Lidhje të jashtmeRedakto

  1. ^ "Tuba Büyüküstün - Onur Saylak boşandı" (në turqisht). Hürriyet. 8 qershor 2017. Marrë më 10 qershor 2017.
  2. ^ "Archive 2005". Tvfestbar.com. Arkivuar nga origjinali më 13 tetor 2014. Marrë më 2017-03-12. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ "2010 Medya Oscarları belli oldu! | Medya Haberleri". Haberturk.com. Marrë më 26 nëntor 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  4. ^ "Tuba Büyüküstün | Sanatçi". Siyasetdergisi.com.tr. Arkivuar nga origjinali më 7 dhjetor 2015. Marrë më 26 nëntor 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  5. ^ "Gönülçelen'de Ödül Günü". atv Diziler. 30 shtator 2010. Arkivuar nga origjinali më 7 nëntor 2010. Marrë më 3 prill 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  6. ^ "Tuba Büyüküstün ve TelevizyonDizisi.com Plaketi". Televizyon Dizisi. Arkivuar nga origjinali më 22 tetor 2013. Marrë më 2017-03-12. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  7. ^ "İşte DiziFilm Oscarları Sahipleri!". dizifilm.com. 5 korrik 2010. Arkivuar nga origjinali më 8 korrik 2010. Marrë më 3 prill 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  8. ^ İsim *. "TelevizyonDizisi.com 2011 En İyiler Anketi Sonuçlandı". Televizyon Dizisi. Arkivuar nga origjinali më 2 mars 2016. Marrë më 26 nëntor 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  9. ^ "Turob Başarili Türk Dizilerine Teşekkür Etti". Turizmhaberleri.com. 31 janar 2011. Arkivuar nga origjinali më 22 tetor 2013. Marrë më 26 nëntor 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  10. ^ ""Karadeniz Vakfı" yılın en iyilerini seçti!". MedyaTava. Marrë më 26 nëntor 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  11. ^ "TelevizyonDizisi.com 2013 En İyiler Belli Oldu". Televizyon Dizisi. Arkivuar nga origjinali më 10 qershor 2013. Marrë më 2017-03-12. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  12. ^ "Awards – Nominees – International Academy of Television Arts & Sciences". Iemmys.tv. Arkivuar nga origjinali më 25 dhjetor 2011. Marrë më 26 nëntor 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  13. ^ ""İhracatın yıldızları ödüllendirildi" | Magazin Haberleri". Haberturk.com. 21 nëntor 2015. Marrë më 26 nëntor 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  14. ^ "TelevizyonDizisi.com 2014 En İyiler Anketi Sonuçlandı". Televizyon Dizisi. Arkivuar nga origjinali më 5 korrik 2017. Marrë më 26 nëntor 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  15. ^ "RTGD 2014 Medya Oscarları ödülleri sahiplerini buldu". Posta. 14 nëntor 2015. Marrë më 26 nëntor 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  16. ^ "Daikin ile 22. İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu!". Haberler.com. 28 janar 2015. Marrë më 26 nëntor 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  17. ^ "TelevizyonDizisi.com 2015 En İyiler Anketi Sonuçlandı". Televizyon Dizisi. Arkivuar nga origjinali më 18 nëntor 2015. Marrë më 26 nëntor 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  18. ^ "Kara Para Aşk'a bir ödül daha – Haberler". Atv. Marrë më 26 nëntor 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  19. ^ "Vincitori 2015 Winners 2015 | Premio Internazionale Giuseppe Sciacca". Premiosciacca.it. Marrë më 26 nëntor 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  20. ^ "Pantene Altın Kelebek Adayları Belli Oldu!". Beyazperde. 26 gusht 2015. Marrë më tetor 16, 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  21. ^ "4. Kristal Fare Ödülleri Sahiplerini Buldu". Bugun.com.tr. 16 nëntor 2015. Arkivuar nga origjinali më 18 nëntor 2015. Marrë më 26 nëntor 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  22. ^ [1]
  23. ^ "Kopje e arkivuar". Arkivuar nga origjinali më 31 mars 2017. Marrë më 3 dhjetor 2017. |archiveurl= dhe |archive-url= është specifikuar më shumë se një herë (Ndihmë!); |archivedate= dhe |archive-date= është specifikuar më shumë se një herë (Ndihmë!); |accessdate= dhe |access-date= është specifikuar më shumë se një herë (Ndihmë!); Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  24. ^ http://www.gazetemag.com/arap-dunyasinin-ruya-cifti-tuba-buyukustun-ve-kivanc-tatlitug/
  25. ^ "Tuba Büyüküstün'e Cahide Sonku Ödülü". Gecce (në turqisht). 15 maj 2017. Marrë më tetor 6, 2017.
  26. ^ "En yakışan çift: Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün". Hürriyet. Marrë më tetor 8, 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)