Tyrkan Sajlan

mjeke turke

Tyrkan Sajlan (13 Dhjetor 1935 - 18 Maj 2009) ishte mjeke turke në dermatologji, akademike, shkrimtare, mësuese dhe aktiviste sociale. Ajo ishte e famshme për luften e lebrozës, dhe për themelimin e një fondacioni bamirës, të quajtur " Shoqata për Mbështetjen e Jetesës Bashkëkohore " ( ğağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ÇYDD).

Jeta e hershme dhe prejardhjaRedakto

Ajo lindi në 13 dhjetor 1935. Ajo ishte e lindur e parë për Fasih Galip, një nga kontraktorët e parë të ndërtesave në epokën republikane, dhe Zvicerane Lili Mina Raiman që u kthye në Islam [1] dhe e ndryshoi emrin e saj në Lejla pas martesës.

Shiko gjithashtuRedakto

  • Gratë në Turqi

ReferencatRedakto