Unione Sportiva Triestina Calcio 1918, i njohur më mirë si U.S. Triestina, ose akoma më thjeshtë Triestina është një ekip futbollistik italian, më vendodhje në qytetin e Triestes.

Triestina lind nga bashkimi i FC Trieste dhe CS Ponziana.