Ura Sundsvall

urë në Sundsvall,Suedi

Ura në Sundsvall (Suedisht: Sundsvallsbron) është ura e katërt më e madhe në Suedi. Ura është 2,109 metra e gjatë dhe është hapur në trafikë më 18 dhjetor 2014[1] dhe ka kushtuar dhe 1.9 milijardë krona suedeze. Pagesa për infrastrukturë kushton 9 krona për vetura personale, kamione të lehta dhe autobusa dhe 20 krona për kamione të rënda. Kjo ka filluar të zbatohet nga 1 shkurt 2015 dhe do të vazhdojë për 36 vite të ardhshme.[2] Ura e morri emrin Sundsvallsbron më 15 shtator 2013.[3][4]

Pamja e urës në Sundsvall

ReferimetRedakto

  1. ^ Sundsvallsbron är öppen för trafik, SVT Mittnytt December 18, 2014 (Suedisht)
  2. ^ Senarelagt startdatum för broavgifter Arkivuar 22 dhjetor 2014 tek Wayback Machine, trafikverket, 12 december 2014
  3. ^ Bron har fått ett nytt namn Arkivuar 14 dhjetor 2013 tek Wayback Machine St.nu 2013-06-17, avläst samma dag
  4. ^ Namnet spikat: Sundsvallsbron Arkivuar 4 mars 2016 tek Wayback Machine, St.nu 2013-09-15