Ushtria është bashkësia e disa forcave (njësive të armatosura) nën një komandë.

Forcat ushtarake botëroreRedakto

KinaRedakto

Trupa aktive : 2 285 000. Rezervë : 510 000. Paraushtarake : 660 000. Total : 3 455 000.

Shtetet e Bashkuara të AmerikësRedakto

Trupa aktive : 1 580 255. Rezervë : 864 547. Paraushtarake : 11 035. Total : 2 455 837.

IndiaRedakto

Trupa aktive : 1 325 000. Rezervë : 2 142 821. Paraushtarake : 1 300 586. Total : 4 768 407.

Koreja e VeriutRedakto

Trupa aktive : 1 106 000. Rezervë : 8 200 000. Paraushtarake : 189 000. Total : 9 495 000.

RusiaRedakto

Trupa aktive : 1 027 000. Rezervë : 20 000 000. Paraushtarake : 449 000. Total : 21 476 000.

Koreja e JugutRedakto

Trupa aktive : 687 000. Rezervë : 8 000 000. Paraushtarake : 4 500. Total : 8 691 500.

PakistaniRedakto

Trupa aktive : 617 000. Rezervë : 513 000. Paraushtarake : 304 000. Total : 1 434 000.

IraniRedakto

Trupa aktive : 523 000. Rezervë : 1 800 000. Paraushtarake : 510 000. Total : 2 833 000.

TurqiaRedakto

Trupa aktive : 5 100 000. Rezervë : 4 280 000. Paraushtarake : 102 000. Total : 10 040 000.

VietnamiRedakto

Trupa aktive : 455 000. Rezervë : 5 000 000. Paraushtarake : 40 000. Total : 5 495 000.

Unionet ushtarake botëroreRedakto

Ushtria e ShqipërisëRedakto

Ushtria shqiptare përbehet nga Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë. Komandanti i Forcave të Armatosura të RSH është Presidenti i Shqipërisë.

Ushtria e KosovësRedakto

Ushtritë çlirimtare shqiptareRedakto

  • Ushtria Çlirimtare e Kosovës
  • Ushtria Çlirimtare Kombëtare
  • Ushtria Çlirimtare e Preshevës Bujanocit dhe Medvegjës
  • Armata Kombëtare Shqiptare

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto