V-Model (zhvillimi i softuerit)

V-modeli paraqet një proces për zhvillimin e softuerit (gjithashtu aplikohet në zhvillimin e harduerit) e cila mund të konsiderohet si një zgjerim i modelit waterfall (ujvarë). Në vend që të lëviz poshtë në mënyrë lineare, hapat e procesit shkojnë lart pas fazës së kodimit, për të formuar formën tipike V. Modeli V demonstron marrëdhëniet midis çdo fazë të ciklit të zhvillimit të life cycle dhe lidhjen me fazën e testimit. Boshtet horizontale dhe vertikale paraqet kohë ose pjesët e plotësuara të projektit (prej majtas-djathtas).

V-modeli,i Systems Engineering Process.[1]

Faza e verifikimitRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ Clarus Concept of Operations. Arkivuar 5 korrik 2009 tek Wayback Machine Publication No. FHWA-JPO-05-072, Federal Highway Administration (FHWA), 2005


Burime te tjeraRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto