V-Model (zhvillimi i softuerit)

V-modeli,i Systems Engineering Process.[1]

V-modeli paraqet një proces për zhvillimin e softuerit (gjithashtu aplikohet në zhvillimin e harduerit) e cila mund të konsiderohet si një zgjerim i modelit waterfall (ujvarë). Në vend që të lëviz poshtë në mënyrë lineare, hapat e procesit shkojnë lart pas fazës së kodimit, për të formuar formën tipike V. Modeli V demonstron marrëdhëniet midis çdo fazë të ciklit të zhvillimit të life cycle dhe lidhjen me fazën e testimit. Boshtet horizontale dhe vertikale paraqet kohë ose pjesët e plotësuara të projektit (prej majtas-djathtas).

Faza e verifikimitRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ Clarus Concept of Operations. Archived 5 July 2009[Date mismatch] at the Wayback Machine. Publication No. FHWA-JPO-05-072, Federal Highway Administration (FHWA), 2005


Burime te tjeraRedakto

  • (anglisht) Roger S. Pressman:Software Engineering: A Practitioner's Approach, The McGraw-Hill Companies, ISBN 0-07-301933-X
  • (anglisht)Mark Hoffman & Ted Beaumont: Application Development: Managing the Project Life Cycle, Mc Press, ISBN 1-883884-45-4
  • (anglisht)Boris Beizer: Software Testing Techniques. Second Edition, International Thomson Computer Press, 1990, ISBN 1-85032-880-3

Lidhje të jashtmeRedakto