JetaRedakto

U lind me 1967 ne Mitrovice ne Nje Familje muziktaresh. Skollimin e teresishem e beri ne Prishtinë, kurse muzikaliteti dhe perkushtimi ndaj profesionit ishin mbeshtetje per te kryer studime per piano dhe kompozim.[nevojitet citimi] Këto fjali jan te shkruara nga i nderuari Prof Drin Krasniqi.

KarieraRedakto

Ka një krijimtari të pasur artistike. Veprat e tij janë interpretuar jo vetëm në Kosovë, por edhe në Evropë dhe në Egjipt.[nevojitet citimi]

Për vite me radhë, Valton Beqiri ishte në strukturat udhëheqëse të Fakultetit të Arteve në Prishtinë.

PolitikaRedakto

Pasi u bë ministër i Kulturës, ai dha dorëheqje nga posti i prodekanit, por edhe më tutje vazhdon mësimdhënien.

Valton Beqiri (1967) i cili ne kompozimet e tij gersheton shprehjen bashkekohore me melosin tonë.[nevojitet citimi]