Vancouver

Vancouver është qytet kanadez në krahinën e Kolumbisë Britanike dhe qyteti më i madh në pjesën perëndimore të Kanadës dhe i treti për nga madhësia në Kanadë me një popullsi prej 611.869 banorësh, ndërsa së bashku me rrethinën (viti 2007) ka pasur 2.524.113 banorë.

Prefekti i Vancouverit është Sam Sullivan. Në Vancouver do të mbahen lojrat e XXI olimpike dimërore në vitin 2010. Në Vancouver ka lindur albanologu i shquar Robert Elsie.

Lidhje të jashtmeRedakto