Varrezat e çamëve ndodhen në fshatin Kollgjer të komunës ZarëSarandë. Këtu është ngritur një memorial në nderim të çamëve të vrarë nga genocidi grek. Në të shkruhet:

Varrezat e çamëve

Në këtë vend prehen një pjesë e eshtrave të popullatës martire shqiptare të çamërisë, vdekur nga torturat, plagët, lodhjet dhe yria. Shkaktuar nga përzënia me dhunë nga trojet e tyre etnike prej genocidit grek të viteve 1913 - 1945.

I paharruar kujtimi i tyre!

Me respekt nga bijat e bijtë e mbijetuar të tyre dhe gjithë Kombi Shqiptar.

27 qershor 2007.