Wasil ibn Ata (Arabisht: واصل بن عطاء‎) ishte teolog dhe juristë myslimanë, thuhet se ai është themelues i "Mutazilite". Ai lindi në vitin 700Gadishullin Arabik, ai studionte nën Abdullah ibn Muhammed ibn al-Hanafiyyah. Më vonë ai udhëtoi në Basra në Irak për t'u studiuar nën Hasan el-Basriut. Ai u martua me motrën e Amr ibn Ubejd.

Wasil ibn Ata vdiq në vitin 748 në Gadishullin Arabik.

Lidhje të jashtme

Redakto