Vatikani është rezidenca e Papës në Romë mbi Bregun Vatikano (Monte Vaticano). Asaj i është bashkangjitur edhe Kisha e Petritit. Ka diku 1 000 Halla, Dhoma dhe Kapella ndër të cilat kanellën gjashtëkëndore që është dekoruar nga Rafaeli. Po ashtu në Vatikan gjendet Arkivi me libra dhe përmbledhje kulturore që konsiderohen si burimi më i vlefshëm i dokumenteve.