Velça është një fshat në Bashkinë e Selenicës në rrethin e VlorësShqipërisë. Është e njohur për shpellat e saj të cilat përbëjnë një nga vendbanimet me të hershme jo vetëm në trojet shqiptare, por në të gjithë Ballkanin si dhe për kontributin e kahershëm në Luftën e Vlorës, LANÇ e çështje të tjera patriotike.

Velça

Shih edhe Redakto

Stampa:Bashkia Selenicë