Në vitet e Luftës II Botërore, shumë intelektualë antifashistë shqiptarë u internuan në ishullin Ventotenne, të cilët, së bashku me shumë të tjerë nga gjithë bota projektuan idenë e Europës së Bashkuar. Pas ndërhyrjes së forcave aleate, të internuarit u kthyen në vendet e tyre. Fatkeqësisht ata që erdhën në Shqipëri patën një fat të tmerrshëm... [1][2]

Regjisori dhe ekipiRedakto

  • Regjia: Petro Lati
  • Skenari: Petro Lati, Uran Butka
  • Fotografia: Arben Çeku
  • Montazhi: Aida Zepishta
  • Zëri: Kristaq Kristo
  • Lexoi Tekstin: Sokol Angjeli
  • Prodhuar nga: TVSH/Albanian Public TV

ReferimeRedakto

  1. ^ Katalog festivali i 13-të i Filmit Shqiptar (2012) nga Qendra Kombëtare e Filmit
  2. ^ https://issuu.com/nationalfilmcenter/docs/katalog-festivali-2012-ok