Vera Isaku lindi në mars te vitit 1955. Mbaroi Universitetin e Tiranës, dega Filologji 1979. Është shkrimtare dhe ndër gazetarët themelues të gazetës "Rilindja Demokratike". Ka botuar me qindra artikuj në shtypin vendas dhe të huaj. Disa nga veprat e saj janë: "Fate tullace", "Qëllime të mira", "Asgjë përgjithmonë", "Ruset në Shqipëri" etj. Ka drejtuar Qendra Ndërkombëtare e Kulturës "Pjetër Arbnori" dhe RTSH si nëndrejtore kurse aktualisht është me bashkëshortin z.Agim Isaku ambasador i Shqipërisë në Bratisllava, Sllovaki.

ReferimeRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto