Vespaziani (latinisht: Imperator Caesar Vespasianus Augustus) ishte një perandor romak.

Vespaziani

Jeta Redakto

Vespaziani lindi në 17 nëntor, 9, në Rieti dhe vdiq në 23 qershor në 79 Aquae Cutiliae. Ishte perandor romak nga viti 69 deri në vitin 79. Ishte themeluesi i dinastisë së Flavianëve që sundoi Perandorinë deri në vitin 96. I biri, Titus, pastaj Domiciano, qenë gjithashtu perandorë.[1]

Referimet Redakto

  1. ^ Suétone, Vie des douze Césars, traduction Désiré Nisard, 1855