Vezira Emruš e lindur më 23.04.1954 në Orçush-Dragash. Vezira Emruš ishe deputete nga Partia e Aksionit Demokratik (SDA) në kohën e shpalljes së Pavarësisë së Kosovës, më 17 shkurt 2008. Është e martuar dhe nënë e dy fëmijëve.