QSicon in Arbeit.svg Ky artikull apo seksion është jo i plotë ose me cilësi të dobët. Mund të ndihmoni Wikipedian duke e përmirësuar!
Ky artikull duhet të përmirësuar në:  Artikulli ka nevojë për përmirësim gjuhësore. --Adventus 18 nëntor 2010 19:39 (CET)

Vilhelm Fredrik Palmblad (1788–1852), ishte shkrimtar suedez, profesor i greqishtes në universitetin e Upsalës që nga 1835. Palmblad u bë si student në Upsalë mik i mirë me Atterbom dhe punoi së bashku me ata në "Bashkimi Aurora" për një rigjallërim i letërsisë suedeze. Ai zotëroi që në 1810 (me ortakë të tjerë) një shtypshkronjë në Upsalë dhe drejtoj përveç kësaj një tregti me libra dhe një shtëpi botuese; midis të tjerash ai botoi publikime të ndryshëm e shkollës së re. Ai vetë shkruajti kritika letrare, artikulla dhe provoi letërsi artistike në frymën e romantizmit si edhe përkthei nga greqishten (Aischylos, Homeros). Përveç një libër udhëzues për dituri antike greke ai publikoi në shekullin nëntëmbëdhjetë novela dhe disa romane, një e cila është një kontribut në debatin "Det-går-an/"Ecë me ritëm"" (1840). Palmblad redaktoi përafërsisht të gjithë tirazhin e parë e librit "Biographiskt lexicon öfver namnkunnige svenska män/Fjalor biografik mbi burra suedezë të famshëm" (23 vëllime, 1835–57).