Hape menynë kryesore

Vilson Ahmeti është politikan shqiptar, kryeministër i Shqipërisë gjatë viteve 1991-1992.

Vilson Ahmeti
Kryeminister i Shqipërisë
1991- 1992

Emri: Vilson
Mbiemri: Ahmeti
Lindi më: 5 shtator 1951
Vendlindja: Fier
Profesioni: politikan

Ahmeti ka qenë kryeministër i Shqipërisë në Qeverinë Teknike (1991-1992) dhe ministër në Qeverinë e Stabilitetit (1991). Qeveria Teknike me kryeministër Vilson Ahmeti, përgatit vendin drejt zgjedhjeve parlamentare të 22 marsit të vitit 1992. Inxhinier mekanik. Në 1993 u tërhoq nga veprimtaria politike shtetërore.[1]

BurimetRedakto