Virtyti (lat. virtus, vir "burre", pra "burrëria"; greq. αρετη areti) është epërsia morale e një personi. Virtyti është veti e çmueshme e karakteritmirë. Ai është prirja dhe aftësia e një njeriu të tejkalojë në (mbi) diçka, të kryejë një veprim të caktuar në mënyrën më të mirë. Fjala virtus (virtyt) lidhej në romën e lashtë me aftësitë luftarake si, p.sh. guximi dhe trimëria.

Pesë virtytetRedakto

Katër virtytet klasike "kryesore" të Perëndimit janë:

Virtyti në traditën filosofike perëndimoreRedakto

Njësimi i virtyteveRedakto

Maturia dhe virtytiRedakto

Virtyti i krishterëRedakto

Virtyti dhe ceni (e meta)Redakto

Virtyti në filosofinë kinezeRedakto

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto