Visar Dodani

gazetar shqiptar

Visar Dodani (Korçë, 1857 - 16 mars 1939) ka qenë atdhetar, poet e publicist, njëri nga botuesit e gazetës "Shqipëria" në vitet 1879-'99, më pas sekretar i Komitetit kombëtar shqiptar në Gjenevë, por edhe krijues dhe autor i veprave letrare: "Mjalti i bletës", "Memoriet e mia", etj.

ReferimeRedakto