Vishegradi është një qytet dhe bashki që ndodhet në pjesën lindore të Republikës Serbe, një njësi shtetërore e Bosnjës dhe Hercegovinës. Ai ndodhet në bashkimin e lumenjve Drina dhe Rzav. Që nga viti 2013, ai ka një popullsi prej 10,668 banorë.

Vishegradi
Вишеград
Popullsia
 • Gjithsej10,668

Qyteti përfshin urën e Mehmed Pashë Sokoloviçit të epokës osmane, një vend i trashëgimisë botërore të UNESKO-s, që u popullarizua nga Ivo Andriç në romanin e tij Ura mbi Drina. Një vend turistik i quajtur Andriçgrad (Qyteti i Andriçit), dedikuar Andriçit, ndodhet pranë urës.

Ura e Mehmed Pashë Sokoloviçit