Vjeshta

një nga katër stinët e butë të Tokës

Vjeshta është njëra nga 4 stinët e vitit. Në hemisferën veriore ekuinoksi i vjeshtes fillon më 23 shtator, dhe mbaron më 21 dhjetor. Në ditën e parë (dita astronomike) të vjeshtës nata (periudha e ditës astronomike në të cilën dielli nuk duket) është e barabartë me ditën (periudha e ditës astronomike në të cilën dielli nuk ka perënduar). Ditë astronomike është koha e nevojshme që toka të bëjë një rrotullim të plotë rreth boshtit.

Lidhje të jashtme Redakto