Vladimir Metani është skulptor dhe aktor nga Elbasani. Në punimet artistike zgjedh të realizojë skulptura me motive mitike dhe legjendare shqiptare në bronz, gur, mozaik dhe rërë. Si aktor ka luajtur në filmat "Head Alternative", 1997 dhe "Tirana viti 0", 2001. Autori është autodidakt dhe punimet e tij që bartin figura të hiperbolizuara janë vlerësuar nga studjues si Ramadan Sokoli dhe janë ekspozuar deri në Japoni

Vladimir Metani duke prezantuar një punim artistik nga cikli në gur

Referime Redakto

Lidhje të jashtme Redakto