Vukašin Brajić

këngëtar boshnjak

Vukašin Brajić është një këngëtar i lindur në Sanski Most më 9 Shkurt, 1984 në Republikën Socialiste të Bosnjës dhe Hercegovinës (Bosnja dhe Hercegovina e sotme). Brajić është një këngëtarë me stilin Pop-Rock dhe Pop. Kariera i filloi në një shfaqje për këndim për shtetet fqinje të Serbisë (Serbia, Bosnja dhe Hercegovina, Kroacia, Mali i Zi dhe Maqedonia), për këtë arsye këngëtarit iu dha një rast të jetë tani i njohur në të gjithë Ballkanin. Në Festivalin Operacija Trijumf (Akademia për famë) Brajic mori vendin e dytë.

Vukašin Brajić
Informacione
Pseudonim(e)Wookee
Lindja (1984-02-09) 9 Shkurt, 1984 (36 vjeç),
Sanski Most, Ish republika Socialiste e Bosnjës dhe Hercegovinës (Bosnja dhe Hercegovina e sotshme)
PrejardhjaFlag of Bosnia and Herzegovina.svg Sanski Most
Bosnje dhe Hercegovinë
ZhanriRock, Pop Rock
Profesion(e)Këngëtarë dhe Mësues
Instrument(e)Vokal, Kitarë, Piano
Bashkëpunim(e) meOperacija Trijumf
Webfaqja
Faqja Zyrtare

Përveq famës Ballkanike, ndoshta edhe Europiane televizioni Boshnjak vendosi në datë 11 janar që të zgjedh Vukašin Brajić të jetë ri-prezantuesi i më shumë se 15 vjetëve për Bosnjën dhe HercegovinënFestivalin Evropian të Këngës 2010Oslo me këngën Munja i grom apo Bubullimë dhe Dritë.