Warner Bros. Pictures është një kompani amerikane e prodhimit dhe shpërndarjes së filmit e divizionit të Warner Bros. Pictures GroupWarner Bros. Entertainment (të dyja në pronësi të fundit nga Warner Bros. Discovery). Studio është prodhuesi kryesor i filmave artistikë me veprim të drejtpërdrejtë brenda njësisë së Warner Bros. Pictures Group dhe është i bazuar në kompleksin Warner Bros. Studios në Burbank, Kaliforni. Filmat e animuar të prodhuar nga Warner Animation Group gjithashtu publikohen nën flamurin e studios.

Logo e Warner Bros. Pictures (film studio).

Warner Bros. Pictures është aktualisht një nga pesë studiot e filmit me veprim të drejtpërdrejtë brenda Warner Bros. Pictures Group, të tjerat janë New Line Cinema, DC Studios, Castle Rock Entertainment dhe Spyglass Media Group. Pjesa e fundit e serisë së filmave Harry Potter është filmi me fitimin më të lartë të studios në mbarë botën me 1.3 miliardë dollarë.

E themeluar në vitin 1923 nga vëllezërit Harry Warner, Albert Warner, Sam Warner dhe Jack L. Warner, përveç prodhimit të filmave të saj, ajo merret me operacionet e krijimit të filmave, shpërndarjen teatrale, marketingun dhe promovimin e filmave të prodhuar dhe publikuar nga etiketat e tjera të Warner Bros. , duke përfshirë Warner Animation Group, New Line Cinema, DC Studios dhe Castle Rock Entertainment. si dhe prodhues të ndryshëm të palëve të treta.

Shiko edhe

Redakto

Referimet

Redakto