Wikipedia:Faqja kryesore/A e dini se/2020/47

Teksti në shqip: Një komb nën përgjimin e kamerave

... Banksy është një artist anglez anonim në fushën e graffiti-t, aktivist politik dhe regjisor filmash? Veprat e tij janë plot me komente politike dhe elemente sociale dhe janë paraqitur në rrugë, mure, dhe ura të qyteteve në të gjithë botën. Banksy u zhvillua si artist gradualisht nga e ashtuquajtura skena e Bristol, ku artisë nga zhanre të ndryshme bashkëpunojnë mes artistëve dhe muzikantëve.