Wikipedia:Fillimi (Regjistrimi)

Faqja kryesore   Redaktimi   Formatizimi   Lidhjet e brendshme   Lidhjet e jashtme   Faqet e diskutimit   Mbani në mend   Regjistrimi   Direktivë e themelore   Më shumë    

Regjistrimi nuk është i detyrueshëm, por rekomandohet.

Çdokush mund të kontribojë në Wikipedia, pavarësisht nëse dojnë të regjistrohen ose jo. Sidoqoftë, duhet të jeni i regjistruar për të krijuar artikuj të rinj.

Këto janë arsyet kryesore pse inkurajojmë të regjistroheni:

Duke pasur një llogari fitoni disa përfitime, përfshirë opsione më të shumta të redaktimit dhe preferencave. Një vegël e dobishme është Lista mbikëqyrëse, që e bën të lehtë të shihni ndryshimet në artikujt që ju interesojnë. Një tjetër është aftësia të zhvendosni një faqe.

Një përdorues i paregjistruar identifikohet nga IP adresa e kompjuterit të tyre, e cila përdoret si identifikues publik kur ata kontribojnë (dhe nënshkruajnë komente në faqe diskutimi). IP adresa juaj mund të përdoret për të gjetur informacione rreth jush, kështë që regjistrimi ju shton privatësinë duke e fshehur atë. Gjithashtu, meqë IP adresat shpesh ndryshojnë, përdoruesit e paregjistruar shpesh e kanë të vështirë të fitojnë respektin e redaktuesve duke bërë redaktime të mira. Përveç kësaj është më e vështirë të bisedohet më këta përdorues sepse nuk kanë një faqe të vetme diskutimi. Për këto arsye, shumë Wikipedianë e konsiderojnë regjistrimin si shenjë e një vullneti më të madh nga ju për të qëndruar prapa redaktimeve tuaja, dhe komenteve tuaja në faqet e diskutimit. Kjo do të thotë se kontributeve tuaja do t'i ipet një peshë më e madhe.

Dhe në fund, vetëm përdoruesit e regjistruar mund të bëhen administratorë (të njohur edhe si sysops). Nëse regjistroheni, mos harroni fjalëkalimin ose nofkën. Nëso i harroni, sigurohuni që keni shkruar email adresën dhe verifikojeni që t'iu dërgohet një fjalëkalim i ri.

Shih Pse të krijojmë një llogari? për më shumë.

Si të regjistroheni

Për t'u regjistruar, klikoni më sipër, ose klikoni linkun Regjistrohu në qoshen e djathë sipër të çdo faqeje. Nuk do të jetë e lehtë të ndryshoni nofkën pasi ta keni zgjedhur, kështu që rekomandohet leximi i politikat e nofkave para se të regjistroheni.

Përfundojmë këtë doracak me një vlerësim dhe informacione të tjera