Wikipedia:Projekti/Literaturë

Krahaso Google Maps me Google Earth.' Google Maps Google Maps është një shërbim i hartës së uebit të zhvilluar nga Google. Ai ofron imazhe satelitore, harta rruge, pamje 360 ° panoramike të rrugëve (Street View), kushte të trafikut në kohë reale (Trafiku i Google) dhe planifikimi i rrugës për udhëtime në këmbë, makinë, biçikletë dhe ajër (në beta) .Google Maps filloi si një program desktop C + + në Ku 2 Technologies. Në tetor 2004, kompania u ble nga Google, e cila e shndërroi atë në një aplikim të internetit. Pas blerjeve shtesë të një kompanie të vizualizimit të të dhënave gjeohapësinore dhe një analist në kohë reale të trafikut, Google Maps u lançua në shkurt 2005. [1] Përfundimi i shërbimit përdor JavaScript, XML dhe Ajax. Google Maps ofron një API që lejon hartat të futen në faqet e internetit të palëve të treta, dhe ofron një lokacion për bizneset urbane dhe organizata të tjera në vende të ndryshme anembanë botës. Google Map Maker i lejoi përdoruesit të bashkëpunonin në zgjerimin dhe përditësimin e hartave të shërbimit në mbarë botën, por u ndërprenë nga marsi i vitit 2017. Megjithatë, kontributet në Google Maps nuk u ndërpritën kur kompania njoftoi se këto karakteristika do të transferohen në programin Google Guides lokale. Google Earth Google Earth është një program kompjuterik që bën një paraqitje 3D të Tokës bazuar në imazhet satelitore. Programi harton Tokën duke mbivendosur imazhe satelitore, fotografi ajrore dhe të dhëna GIS në një glob të 3D, duke i lejuar përdoruesit të shohin qytete dhe peizazhe nga kënde të ndryshme. Përdoruesit mund të eksplorojnë globin duke futur adresat dhe koordinatat, ose duke përdorur një tastierë ose miun. Programi mund të shkarkohet edhe në një smartfon ose tablet, duke përdorur një ekran prekje ose majë shkruese për t'u naviguar. Përdoruesit mund ta përdorin programin për të shtuar të dhënat e tyre duke përdorur Keyhole Markup Language dhe ngarkoni ato përmes burimeve të ndryshme, të tilla si forume ose bloge.

    Punoi:Valentina Pepa.9A.