World University Service (WUS)

organizatë

World University Service (WUS) është organizatë e pavarur ndërkombëtare e themeluar në vitin 1920, si një zgjatim i World Student Christian Federation për të përmbushur nevojat e studentëve dhe akademikëve pas Luftës së Parë Botërore. Emri i saj origjinal ishte Europian Student Relief por që më vonë e ndryshoi në Shërbimi Ndërkombëtar i Studentëve. Ajo u bë WUS në vitin 1950. Në vitet 1970, ajo filloi të përqendrohet në fushën e të drejtave arsimore.[1]

Dy Komitetet më të njohura të kësaj organizate janë:

  • WUS Germania[2]
  • WUS Austria[3]

Pas Luftës së Kosovës (1997 - 1999), në Prishtinë është hapur edhe një zyrë e WUS Austria e cila ka ndihmuar zhvillimin e arsimit të lartë në Kosovë.[4]

ReferimeRedakto

  1. ^ Osmańczyk, Edmund Jan (2003). Encyclopedia of the United Nations and international agreements volume 4: T to Z and index (në anglisht) (bot. 3rd)). Taylor & Francis. f. 2763. ISBN 978-0-415-93924-9. Parametri i panjohur |edithor= është injoruar (Ndihmë!)
  2. ^ http://www.wusgermany.de/de
  3. ^ http://www.wus-austria.org/
  4. ^ "Kopje e arkivuar" (në anglisht). Arkivuar nga origjinali origjinali më 28 prill 2016. Marrë më 6 qershor 2016.