Xhamia e Madhe Kairouan

xhami
Pamje panoramike e xhamisë

Xhamia e Madhe e Kairouanit (جامع القيروان الأكبر), e quajtur gjithashtu edhe si Xhamia e Ukbes (arabisht: جامع عقبة بن نافع), në kujtim të themeluesit të saj Oqba Ibn Nafi, është një nga xhamitë kryesore në Tunizi e vendosur në Kairouan. Qyteti historikisht i parë musliman në Magreb, Kairouan, duke kulminuar politikisht dhe intelektualisht gjatë shekullit të nëntë[1]

ReferimetRedakto