Xhamia e Re (Turqisht: Yeni Cami) ose Xhamia e Sulltaneshës Valide (Turqisht: Valide Sultan Cami) ndodhet në fund të urës Galata në Stamboll. Xhamia ka filluar të ndërtohet në vitin 1597 me urdhër të Safijes dhe emri i xhamisë u vendos Xhamia e Sultaneshes "Valide". Por për shkak të zjarrit i cili ndodhi në vitin 1660, e shkatërroi xhaminë. Xhamia u përfundua më në fund në vitin 1663, dhe u inaugurua në vitin 1665. Xhamia e morri emrin "Xhamia e Re e Sulltaneshes Valide" ose "Xhamia e Re".

Xhamia e Re në Stamboll