Xhanfize (Frashёri) Basha (1912-1971), njё nga mjeket pediatre tё para dhe mё tё shquara tё vendit me njё aktivitet tё gjithanshёm, humanitar, shkencor dhe botues nё fushёn e mjekёsisё. U diplomua për mjekësi në Filadelfia të Shteteve të Bashkuara, Pas diplomimit bёri njё muaj stazh, duke u specializuar pёr pediatric. Më 27 Shtator 1937, u kthye në Tiranë dhe hapi klinikën e parë private për sëmundjet gjinekologjike dhe pediatrike. Ajo ishte mjekja e parë në vëndin tonë.

ReferimeRedakto

http://www.syri.net/arte-media/96455/27-shtator-1937-xhanfize-frasheri-hapi-ne-tirane-te-paren-klinike-private/

https://web.archive.org/web/20200123003756/http://www.qmksh.al/19-gusht-1937-kthehet-ne-atdhe-mjekja-xhanfize-frasheri/