Yasser Al Dossari (Arabisht: ياسر الدوسري) është imam dhe orator në xhaminë Dakhil në Riad. Ai është sekretar i universitetit Princi Sulltan për mësimin e Kur'anit tek forcat mbrojtëse arabe. Që nga viti 2015 deri më 2019, ai ka qenë imam i teraviveXhaminë e Shenjtë dhe tani ai u bë zyrtarisht imam i xhamisë që nga tetori 2019.[1]

Emri i tij i plotë është Yasser Ibn Rashed Ibn Houseine Al Ouadaani Al Dossari.

Al Dossari lindi në provincën Kharj. Në vitin 1981, ai u martua dhe ka katër fëmijë: dy vajza dhe dy djem. Ai e memorizoi Kuranin në moshën 15 vjeçare.

Referime

Redakto
  1. ^ "Sheikh Dr. Yasser Al Dossary is now Officially Imam Of Masjid Al Haram" (në anglisht). haramain.info.