Yasuhiro Jamashita është një nga konkurrentët xhudo më të suksesshëm të të gjitha kohërave. Ai aktualisht punon si instruktor apo këshilltar për organizatat të shumta, duke përfshirë Tokio University, Federata e Xhudos Ndërkombëtare, dhe Federata Japoneze e Xhudos. Ai doli në pension më 17 qershor 1985 pas një karrierë të shquar, ku kishte fituar pesë medalje ari në gara ndërkombëtare dhe kish shënuar 203 fitoreve rresht (me 7 barazime në mes) deri në pensionimin. Jamashitamori Çmimin Kombëtar japonez të Kadrit më 9 tetor, 1984.

Yasuhiro Jamashita

Referime Redakto