Zoica Haxho

Zoica Haxho është balerinë Shqiptare.

Ajo studioi gjashte vjet në Moske per balet, ku dhe u bë kryebalerine e "Balshoj Teater", kryebalerinë e Teatrit të Operas dhe Baletit te Shqiptarëve, "Heroine e Punes Socialiste, e bija e fierakut Nikollaq Haxho (i cili njihej dhe me nofkën balashi, sepse kishte nje cullufe të bardhe), familjarisht nacionalçlirimtarë, u internuan ne Berat nga italianet, moter e Xhorxhias që dinte gjashte gjuhë të huaja dhe mike pasionante e botës floreale.