Zuk ose FSC Żukgjuhën polake Zuk d.m.th buburrec, ishte një makinë e vogël tregatare e prodhimit polak por që bazohej mbi FSO VARSHAVA e cila e furnizonte me motorr, telajo dhe sistemin e frenimit. Prodhimi i kësaj makine filloi në vitin 1958 edhe deri në vitet 1998, janë prodhuar rreth 587.000.

FSC Żuk A-07

DetajeRedakto

Zuk ju shitej zakonisht enteve shtetërore por edhe private. Pas liberalizimit të tregëtisë ne Poloni shitja u shtri edhe në europë. Modeli më i përhapur dhe i shitur ka qënë ai furgon por janë prodhuar edhe mikrobuza apo kamionçina të vogla me kazan pas. Ishte mjeti i preferuar i fermerëve sepse mund të përdorej si për blegtori dhe për bujqësi e për çdo transport. Në Poloni përdorej dhe nga posta polake apo dhe nga zjarrëvikësit nëpër qendra të vogla banimi sepse ishte i përshtatshëm dhe komod.

Zuk në ShqipëriRedakto

Zuk është përdorur përpara viteve '90 edhe në Shqipëri nga entet Shtetërore të asaj kohe, por mund të hasësh edhe sot ndonjë të tillë.

 
Një Zuk në Tiranë në ditët e sotme