Çekani është një vegël dore, që përbëhet nga një kokë metali ose druri (në njërën anë e rrafshët e në tjetrën me majë) e nga një bisht dhe që shërben për të mbërthyer ose për të goditur a për të rrahur diçka. Një lloj i veçant i çekanit në të kaluarën ka qenë edhe Çekani luftarak.

Claw-hammer.jpg

Shih edheRedakto