Çolpan İlhan (8 gusht 1936 – 25 korrik 2014) ishte aktore turke. Ajo ka aktruar më shumë se 300 filma.

Çolpan İlhan
Informacione personale
Vendlindja Izmir Turqi
Vendvdekja Stamboll Turqi
Bashkëshort(ja) Sadri Alışık
Fëmijë Kerem Alışık
Kombësia Turke

Jeta personaleRedakto

Çolpan ishte motra e shkrimtares së famshëme Attilâ İlhan dhe gruaja e aktorit Sadri Alışık. Ajo u martua me Sadrinë në vitin 1959 dhe qëndruan të martuar deri në vitin 1995.

VdekjaRedakto

Çolpan vdiq prej sulmit në zemër në moshën 78 vjeçare. Ajo u varros në varrezat Zincirlikuyu në Stamboll.

FilmografiaRedakto

  • Kamelyalı Kadın (1957)
  • Ak Altın (1957)
  • Yaşamak Hakkımdır (1958)
  • Bir Şoförün Gizli Defteri (1958)
  • Asi Evlat (1958)
  • Zümrüt (1959)
  • Yalnızlar Rıhtımı (1959)
  • Şeytan Mayası (1959)
  • Kalpaklılar (1959)
  • Hayatım Sana Feda (1959)
  • Sepetçioğlu (1961)
  • Avare Mustafa (1961)
  • Cumbadan Rumbaya (1961)
  • Aşkın Saati Gelince (1961)
  • In der Hölle ist noch Platz (1961)
  • Allah Cezanı Versin Osman Bey (1961)
  • Ver Elini İstanbul (1962)
  • Sonbahar Yaprakları (1962)
  • İkimize Bir Dünya (1962)
  • Zorla Evlendik (1963)
  • Temem Bilakis (1963)
  • Korkusuz Kabadayı (1963)
  • Kamil Abi (1963)
  • Bütün Suçumuz Sevmek (1963)
  • Barut Fıçısı (1963)
  • Turist Ömer (1964)
  • Şu Kızların Elinden (1964)
  • Ahtapotun Kolları (1964)
  • Zennube (1965)
  • Yankesicinin Aşkı (1965)
  • Tamirci Parçası (1965)
  • Komşunun Tavuğu (1965)
  • Kocamın Nişanlısı (1965)
  • Bir Garip Adam (1965)
  • Berduş Milyoner (1965)
  • Şakayla Karışık (1965)
  • Ekmekçi Kadın (1965)
  • Seven Kadın Unutmaz (1965)
  • Turist Ömer Dümenciler Kralı (1965)
  • Turist Ömer Almanya'da (1966)
  • Siyah Gül (1966)
  • Namus Kanla Yazılır (1966)
  • Kıskanç Kadın (1966)
  • Kenar Mahalle (1966)
  • İdam Mahkumu (1966)
  • El Kızı (1966)
  • Boyacı (1966)
  • Allahaısmarladık (1966)
  • Kolejli Kızın Aşkı (1966)
  • Sokak Kızı (1966)
  • Zehirli Hayat (1967)
  • Yıkılan Gurur (1967)
  • Sinekli Bakkal (1967)
  • Marko Paşa (1967)
  • Akşamcı (1967)
  • Ağlayan Kadın (1967)
  • Ağır Suç (1967)
  • Kaderin Cilvesi (1967)
  • Hicran Gecesi (1968)
  • Cemile (1968)
  • Sonbahar Rüzgarları (1969)
  • Kaldırım Çiçeği (1969)
  • İnleyen Nağmeler (1969)
  • İki yetime (1969)
  • Galatalı Fatma (1969)
  • Talihsiz Yavru Fatoş (1970)
  • Aşk-ı Memnu (1974)
  • Seni Kalbime Gömdüm (1982)
  • İlk Aşk (1997) * Ağaçlar Ayakta Ölür (2000)
  • Tatlı Hayat (2001)
  • Dansöz (film)|Dansöz (2001)
  • Yeşil Işık (2002)
  • Yanık Koza (2005-2006)