Sadri Alışık

aktor turk

Mehmet Sadrettin "Sadri" Alışık (5 prill 1925 - 18 mars 1995) ishte aktorë dhe komedian më i mirë në Turqi. Ai ka luajtur në serialin e famshëm turk, "Kartallar Yüksek Uçar".

Sadri Alışık
Informacione personale
Vendlindja Stamboll Turqi
Vendvdekja Stamboll Turqi
Bashkëshort(ja) Çolpan İlhan
Fëmijë Kerem Alışık
Kombësia Turk

TrashëgimiaRedakto

Qendra kulturore në Stamboll u themelua nga gruaja e Sadrisë, Çolpan İlhan dhe e vendosi emrin e burrit të saj, Sadri Alışık Kültür Merkezi (Qendra e Kulturës Sadri Alışık).