Çorraji është një fshatkomunën Lukovërrethin e SarandësShqipërisë.

Çorraji

Historia

Redakto

Pёr herё tё parё pёrmendet nё vitin 1431, me emrin Çernogoricё. Ndërsa nga studimet e ekipeve të Institutit Arkeologjik, në terrenet e fshatit të sotëm, janë gjetur disa vegla litike që datojnë që në periudhën e paleolitit dhe mezolitit. Gjithashtu në vendet e quajtura Bajakë dhe Vaka gjenden disa rrënoja banesash mesjetare, ndersa në qendër të fshatit ndodhet kisha e Shën Mërisë, e punuar me afreske në vitin 1871.

Shih edhe

Redakto

Fterra

Lidhje te jashtme

Redakto