École pratique des hautes études

"École pratique des hautes études" (EPHE) një nga institucionet më prestigjioze të arsimit të lartë francez (grande école)[1].

Shtë një institucion francez i arsimit të lartë dhe kërkimit në Parisit.

Shkolla u themelua në 1868 nga Victor Duruy[2].

Maturantë të famshëmRedakto

  • Klara Buda, shkrimtare, eseiste dhe gazetare shqiptare
  • Albert Mousset, historian francez
  • Mario Roques, studiues francez, profesor i historisë së letërsisë mesjetare dhe filolog i njohur i gjuhëve latine

ReferimeRedakto

  1. ^ d'histoire : Fondation de l’École pratique des hautes études (EPHE)
  2. ^ École pratique des hautes études (1868- )

Lidhje të jashtmeRedakto