École supérieure de physique et de chimie industrielles de la ville de Paris

"École supérieure de physique et de chimie industrielles de la ville de Paris" (ESPCI) është një grande école prestigjioze e themeluar në 1882 nga qyteti i Parisit, Francë. Ai edukon studentët universitarë dhe të diplomuar në fizikë, kimi dhe biologji dhe kryen kërkime të nivelit të lartë në ato fusha[1]. Rankedshtë renditur si Ecole d'Ingénieurs e parë Franceze në Renditjen e Shangait 2017[2].

Maturantë të famshëmRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ L’Ecole supérieure de physique et de chimie industrielle (ESPCI)
  2. ^ Classement de Shanghai 2017

Lidhje të jashtmeRedakto