1 Lek është kartëmonedhë dhe monedhë metalike e emetuar nga Banka e Shqipërisë në disa vite të ndryshme.

EmetimetRedakto

Monedha është emetuar disa here ku të njohura janë emetimet e vitit 1964, 1969, 1976, 1988, 1992.

PërshkrimiRedakto

Emetimi i vitit 1969Redakto

PërshkrimiRedakto

Emetimi i vitit 1988Redakto

PërshkrimiRedakto

Emetimi i vitit 1992Redakto

PërshkrimiRedakto