Ngjarje nga viti 2008 në Kosovë

Ngjarje

Redakto
Data Ngjarje Shënime
9 janar Hashim Thaçi zgjedhet kryeministër i Kosovës. Fatmir Sejdiu rizgjedhet president.

Shkurt

Redakto
Data Ngjarje Shënime
17 shkurt Shpallja e pavarësisë
Flamuri dhe Emblema u zgjodhen zyrtarisht
Filloi procesi për njohen e Kosovës si shtet i pavarur.
Data Ngjarje Shënime
6 mars Tërmet 10 km në jug-perëndim të Gjilanit. Tërmeti ishte në ora 04:30 prej 3.6 shkallë të Rihterit. dhe në ora 04:59 e që ishte 3.4 shkalltë të Rihterit.
Data Ngjarje Shënime
3 prill Ramush Haradinaj u lirua nga gjykata ndërkombëtare e Hagës.

Qershor

Redakto

Korrik

Redakto

Shtator

Redakto

Nëntor

Redakto

Dhjetor

Redakto

Lindje

Redakto

Stampa:Evropa-tema