Hape menynë kryesore

NgjarjeRedakto

Në këtë vit u nda në Lindje dhe Perëndim, territori i Shqipërisë së sotme, që ishte nën juridiksionin e Perandorisë Romake, kaloi në varësinë e krahinave lindore. Deri në kohën e Konstandinit të Madh, ajo varej politikisht dhe kishtarisht nga Roma. Më pas varej vetëm politikisht nga Konstandinopoja, ndërsa kishtarisht mbeti në juridiksionin e vjetër deri në vitin 731.

LindjeRedakto

VdekjeRedakto

  • Vdiq Perandori romak Theodhosi i Parë