Viti

koha e orbitës së një planeti rreth një ylli

Viti (lat. annus) është një njësi matëse kohore prej 365 ditësh (366 ditësh gjatë vitit të brishtë).

Renditja vjetore sipas dhjetëvjeçarëve Redakto

Nga këtu ju mund të kërkoni me shpejtësi informacionet e dëshiruara, artikujt e të cilave i përkasin një periudhe kohore vjetore.

Shekulli XXI Redakto

Dhjetëvjeçari i parë Redakto

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

Dhjetëvjeçari i dytë Redakto

2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020Kalendari që përdoret në Shqipëri është Kalendari Gregorian.
Formati i datës vendos formën, në të cilën do të pasqyrohet Data dhe Ora.
Mijëvjeçar Shekull Dekadë Vit Muaj Javë
Ditë Orë Minutë Sekondë Millisekondë  
Ngjarjet e një dekade
Dekadat nga 1290 p.e.re deri më sot
Ngjarjet e një viti
Çdo vit nga 400 p.e.re deri më sot
Përvjetorë historikë
Të gjitha ditët e një viti
Kronologjia është strukturimi i kohës.
Kozmologjia merret me zhvillimin kohor të universit.
Historia e tokës ndahet në Gjeologjinë historike dhe në Shkallën kohore të gjeologjisë.
Historia e natyrës analizon nëpërmjet Paleontologjisë qëniet e gjalla dhe rrethanat e tyre të jetesës.