40 Hadithet e Neveviut (Arabisht: الأربعون النووية, al-Arba'in An-Nawawiyah) është përmbledhje e dyzetë haditheve të Imam Neveviut.[1] shumica prej të cilave janë nga Sahih Myslimi dhe Sahih Buhariu. Ky koleksion i haditheve është vlerësuar veçanërisht gjatë shekujve, sepse është një distilim, nga një nga autoritetet më eminente dhe më të respektuara në jurisprudencën islame, të themeleve të ligjit të shenjtë islamik ose të Sheriatit. Në vendosjen e këtij koleksioni, ishte qëllimi i qartë të autorit që "çdo hadith është një themel i madh i religjionit, i përshkruar nga studiuesit fetarë si "boshti i Islamit” ose ‘gjysma e Islamit’ ose ‘e treta e saj' dhe të ngjashme, dhe për ta bërë atë një rregull që këto dyzet hadithe të klasifikohen si të vërteta (sahih).”[2]

Lidhje të jashtmeRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ Zarabozo, Jamaal al-Din M. (1999). Commentary on the Forty Hadith of Al-Nawawi, Volume 1. Al-Basheer Company for Publications & Translations. ISBN 9781891540042. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ An-Nawawi’s Forty Hadith, Cambridge, Islamic Texts Society, 1997, p. 22.